Wat zijn SLE kites?

Afdrukken
Image
SLE
Supported Leading Edge ofwel de SLE kites hebben een extra bridles (touwtjes) die de leading edge (hoofd tube) ondersteunen. Door deze techniek kunnen de designers meer performance uit een kite halen. Een groot voordeel van deze SLE kites is de enorme depower (Krachtverlies door de bar simpelweg van je af te drukken). Kitesurfen is door de totale krachtverlies nu echt veilig. Naast de safety zijn de SLE kites ook gemakkelijk te herstarten, er zit natuurlijk verschil tussen de verschillende fabrikanten maar over het algemeen is de herstart (relaunch) een stuk gemakkelijker bij de SLE kites dan de C-shaped kites.

Ander voordeel van deze kites is dat je de SLE 's vroeger kunt varen (meer low-end door een vlakker profiel) en langer kunt doorvaren (meer high-end door de enorme depower). Ook hier geldt dat het per model en fabrikant enig verschil zit in het vlieg gedrag van de SLE's! Neemt niet weg dat zijn allround prestaties meestal een stuk beter zijn als de meeste C shaped kites. Let wel, met een te grote SLE kite is zelfs kitesurfen met een totale depower natuurlijk niet veilig Enkel de bar aantrekken zal je een enorme lift geven. Goed voor de old school en hangtime riders die weten hoe ze moeten zweven. Minder voor de beginnende kitesurfers die nog leren om perfect te sturen. Dus de SLE kites zijn allround alleen moet je net als met alle andere kites wel weten met welke maat je in welke windkracht moet varen.

Als afsluiter nog een kitetip voor de opstappers: Kies je kite minstens een maat kleiner dan de gemiddelde kiters van jouw gewicht. Zit je altijd goed met de grootte van je kite!

Meer info: http://www.kitemobile.nl/nl/kitemobile-nieuws/350/sle-kites