Test Ozone Instinct Sport 11

Image
Sport 11
Ozone brengt dit jaar 3 versies uit van de Instink, namelijk de Light ( Allround/Wave) , de Sport ( Allround/Freestyle) en de Edge ( Freestyle/Big Air). De Instinct’s zijn geen Bow’s maar Hybrides, het zijn minder vlakke kites en hebben ook geen bar met katrollen, hierdoor zouden ze vlot unhooked moeten varen, ben benieuwd.

 Click voor  overzicht Sport 11

Tijdens m’n verblijf te Puerto Rico kon ik de nieuwe Instinct Sport eens grondig onderhanden nemen in de golven en op enkele flat water spots.

Op het droge: Wat meteen opvalt is de zeer verzorgde en degelijke afwerking van de kite. De kite is op de juiste plaatsen extra verstevigd zonder de kite onnodig zwaar te maken. De kite komt compleet met een uitgebreide handleiding, herstel setje ( met extra zeildoek, een one pump herstel set, enz), een degelijke handleiding, een zeer handige opberg zak, een pomp met manometer en een bar met lijnen.

Image
Testing
Wat opvalt is dat de kite slechts 5 psi nodig heeft, tevens beveelt Ozone aan om de One pump clips op de bladders te sluiten, dit zou de kite directer maken.
De kite is voorzien van een vijfdelijn die kite inversie, gekend probleem bij Bow’s, zou moeten vermijden.

De Bar is zeer degelijk gemaakt en gelijkt wat op de Slingshot bars, wel jammer dat er geen verstelbare stopper voorzien is. De HP-leash kan vast gemaakt worden aan een van de voorste lijnen voor volledige depowering bij het trekken van de safty op de chiken loop.

Op Het water:

In de golven :
Condities: +- 20 kn , Golven 2m+ , board: Slingshot SRT 5’5

De kite stuurt zeer direct en reageert snel op alle bewegingen van de bar. Wanneer je de bar loslaat gaat de kite naar de zijkant van het windvenster en blijft daar veilig staan. In de golven voelt de kite zeer relax aan, dankzij het lage gewicht van de kite wordt hij tijdens het afrijden van de golven gemakkelijk naar voren geblazen door de wind wat zeker unhooked een plezier is en je toelaat om meer aandacht te besteden aan het golfrijden en minder met het insturen van de kite. TOP! Wanneer de wind wat gaat liggen, +- 14 kn, kan ik nog zonder moeite hoogte houden en golven af rijden .

Op vlak water: Condities: +- 25 kn , board: Shinn 130 07’

Voor het freestylen is de kite super relax, met een windje van 25 kn was de hangtime in vergelijking met andere kites indrukwekkend. De kite loopt zeer vlot en je kan zelf bepalen hoeveel power je in de loop wilt steken. Transitions en unhooked moves gaan super relax, je voelt steeds de kite aan en je kan zo eventueel bijsturen zonder zorgen. Wanneer de wind nog wat aanwakkert , +- 28kn, kan ik de kite vlot depoweren en zo m’n sessie verder zetten zonder enige moeite.
Tijdens m’n sessies heb ik geen enkele inversie gehad, toen ik de kite dropte was hij zeer vlot te herstarten.

Samenvatting:

Plus:
- Groot windbereik, zowel low en high
- Zeer Degelijk afgewerkt
- Een echte relax kite
- Unhooken zonder probleem
- One Pump

Min:
- Geen instelbare stopper op de bar

Kortom een en top kite die heel wat kiters met een Big Smile van het water zal brengen